UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA
DOMOVINSKOG RATA - BELIŠĆE

Ranička 14, Belišće - OIB: 09637920046 - IBAN: HR 89 2340 0091 1106 2020 6
Tel: 099 6909 114 - E-mail: hvidra.belisce@gmail.com


Početna O nama Dokumenti Linkovi Galerija Kontakt Pristupnica
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata
PIOPĆENJE ZA JAVNOST

HVIDR-a RH
Galovićeva 10
10 000 Zagreb

U svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem:

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje.

Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti.

Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav.

Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.

IZVJEŠĆE O NAJZNAČAJNIJIM AKTIVNOSTIMA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I PLAN BUDUĆIH AKTIVNOSTI

Slika

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je izvješće o aktivnostima i planu budućih aktivnosti, s posebnim osvrtom na provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Kompletan dokument možete preuzeti NA LINKU:

O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata u suradnji i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 25. studenoga 2017. organizira jednodnevnim izlet djece i mladih u grad heroj Vukovar. Tim povodom Udruga je izdala prigodni bilten, koji možete pogledati, preuzeti NA LINKU:

RAD PODRUČNIH JEDNICA

RAD PODRUČNIH JEDNICA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

Dokument u PDF formatu:


LANOVI HVIDR-e BELIE PRVACI NA 11. STOLNOTENISKOM PRVENSTVU REPUBLIKE HRVATSKE 11.05.2016

Slika

lanovi Udruge HVIDR-a Beliše Tomislav utuk i Zlatko Jankovi, u kategoriji od 60 do 69 godina, prvaci na 11. Stolnoteniskom prvenstvu rekreativaca Republike Hrvatske, odranom u nedjelju dana 08. svibnja 2016. godine u Osijeku.

 

 


2. PORTSKE IGRE HRVATSKIH BRANITELJA I INVALIDA DOMOVINSKOG RATA - BELIE 2016. 08.05.2016

 

Slika

Kako je i najavljeno, u subotu 07. svibnja 2016. godine, s poetkom u 09,00 sati, na odmorištu Drava u Bistrincima odrane su druge športske igre hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata grada Beliša i Valpovštine koje je organizirala Udruga HVIDR-a Beliše.

U vrlo ugodnoj i prijateljskoj atmosferi hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata grada Beliša i Valpovštine te gostiju iz Osijeka i Bilja, natjecali su se u 10 športskih disciplina: boanju, kuglanju, viseoj kuglani, stolnom tenisu, streljaštvu, športskom ribolovu, beli, ringlanju, kozani i potezanju konopa. 

Boanje:

Ekipno

1.Mjesto. HVIDR-a Beliše

2.Mjesto :UHDDR Beliše

Kuglanje:

Ekipno:

1.Mjesto: UHDDR Beliše

2.Mjesto:UU MUP-a Beliše

Pojedinano:

1.Mjesto:Predrag Trbojevi UHDDR Beliše

2.Mjesto:Ivica Igrec UU MUP-a Beliše

3.Mjesto:eljko Goli UU MUP-a Beliše

Stolni tenis:

Ekipno:

1.Mjesto:UHDDR OB

2.Mjesto:HVIDR-a Beliše

3.Mjesto:UHDDR Beliše

Streljaštvo:

Ekipno:

1. Mjesto: UHDDR Beliše sa 290 pogodaka

2. Mjesto: HVIDR-a Beliše sa 226 pogodaka

3. Mjesto. Veterani 3 Gardiske Brigade Kuna Osijek sa 125 pogodaka

Pojedinano:

1.Mjesto: Zoran Eberl UHDDR Beliše sa 147 pogodaka

2.Mjesto: Josip Ani UHDDR Beliše sa 143 pogodaka

3.Mjesto. Adam Kurdija Veterani 3 Gardiske Brigade Kuna Osijek sa 125 pogodaka

Bela: Ekipno:

1.Mjesto:UU MUP-a Beliše

2.Mjesto:UHDDR Beliše

3.Mjesto.HVIDR-a Valpovo

Visea kuglana:

Ekipno:

1.Mjesto: HVIDR-a Bilje

2.Mjesto. HVIDR-a Valpovo

3.Mjesto: HVIDR-a Beliše

Pojedinano:

1.Mjesto: Stjepan Mišenec HVIDR-a Valpova sa 41 pogodaka

2.Mjesto. Boidar Sladi HVIDR-a Bilje sa 39 pogodaka

3.Mjesto: Ivica Pelivanovi UHDDR Beliše sa 39 pogodaka

Kozana:

Pojedinano:

1.Mjesto: Branko bobinac HVIDR-a Beliše sa 9 pogodaka

2.Mjesto: Morijan Dobri HVIDR-a Bilje sa 7 pogodaka

3.Mjesto: Krunoslav Šimi HVIDR-a Bilje sa 6 pogodaka

Ringlanje:

Ekipno:

1.Mjesto: UU MUP Beliše

2.Mjesto: UHDDR Beliše

3.Mjesto: HVIDR-a Beliše

Športski ribolov:

Pojedinano

1.Mjesto: Ivan Orsag HVIDR-a Beliše

2.Mjesto: Jan Vidakovi gost

Po završetku natjecanja organizirano je i potezanje konopa u kojem je pobijedila ekipa Udruge HVIDR-a Beliše i Udruge HVIDR-a Valpovo.

Ove druge športske igre hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata“ slubeno su otvorili predsjednik Udruge HVIDR-a Beliše g. Pavo  Mileki i dogradonaelnik grada Beliša g. Domagoj Vari.

Po završetku natjecanja, gradonaelnik grada Beliša dr. Dinko Buri sveano je proglasio pobjednike i podijelio Zahvalnice predstavnicima braniteljskih udruga, nakon ega je g. Pavo Mileki uruio zahvalnice trojici poasnih lanova Udruge HVIDR-a Beliše: dr. Dinku Buriu, dr. Zdenku Salaiu i g. Vladi Maltaru, vlasniku tiskare i knjigoveznice Slog Beliše.

U svom obraanju hrvatskim braniteljima gradonaenik Beliša g. Buri iskazao je zadovoljstvo i oduševljenje ovim športskim igrama istiii pritom kako je ovo natjecanje pravi primjer zajedništva hrvatskih branitelja i prigoda za druenje s graanima grada Beliša i Valpovštine.

 SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

 

 


HVIDR-a Belie na sveanosti 25. Obljetnice osnivanja 3. A gardijske brigade HV-a Kune 02.05.2016

Slika

 

 

Slika

U petak dana 29. travnja 2016. godine predstavnici Udruge HVIDR-a Beliše sudjelovali su u Osijeku na sveanosti obiljeavanja 25. Obljetnice osnutka 3. A Gardijske brigade Hrvatske vojske „Kune“. Brigade koja je tijekom Domovinskog rata sudjelovala na gotovo svim bojištima diljem Republike Hrvatske i dala nemjerljiv doprinos u obrani i stvaranju Republike Hrvatske, iji su pripadnici bili i mnogi lanovi Udruge HVIDR-a Beliše.

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika


2. SPORTSKO NATJECANJE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA - BELIE 2016. 28.04.2016

        

O B A V I J E S T

UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

B E L I Š E

P O Z I V A

HRVATSKE BRANITELJE  I HRVATSKE RATNE VOJNE INVALIDE DOMOVINSKOG RATA

NA 

„2. SPORTSKO NATJECANJE HRVATSKIH BRANITELJA I INVALIDA

IZ DOMOVINSKOG RATA – BELIŠE 2016.“

KOJE E SE ODRATI U SUBOTU, 07. SVIBNJA 2016. GODINE

NA ODMORIŠTU „DRAVA“ U BISTRINCIMA S POETKOM U 9,00 SATI

PRIJAVA NATJECATELJA  MOE SE IZVŠITI NA KONTAKT TEL/MAILL BROJ:

BRANKO BOBINAC, 098 9924 822, mail: bbobinac1@gmail.com

PAVO MILEKI, 099 690 9114, mail: pmilekic@gmail.com;

DRAGOMIR ŠIMI, 099 5070 673;

IVICA VIDOŠI, 095 5970 288.

 

ISKRENO SE RADUJEMO VAŠEM DOLASKU!

                                              


VOLIM BELIE ALI ISTO 25.04.2016

 

Slika

U organizaciji Grada Beliša i Turistike zajednice, u subotu dana 23. travnja 2016. predstavnici Udruge HVIDR-a Beliše sudjelovali su u akciji išenja i uljepšavanja grada pod nazivom „Volim Beliše, ali isto“ u kojoj je sudjelovalo oko 700 lanova udruga, ustanova, volontera i graana.

SlikaSlikaSlika


USKRSNA ESTITKA 26.03.2016

Slika

Svim lanovima, simpatizerima i prijateljima Udruge HVIDR-a Beliše te svim  hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata,

Sretan i blagoslovljen Uskrs!


UDRUGA HVIDR-a BELIE ORGANIZIRALA JO JEDAN USPJEAN TEAJ ZA HRVATSKE BRANITELJE 24.03.2016

Slika

  U srijedu dana 23. oujka 2016. godine završio je trodnevni teaj pod nazivom "Sigurno rukovanje i primjena sredstava za zaštitu bilja" koji je Udruga HVIDR-a Beliše, u suradnji s Pukim otvorenim uilištem „Poetika“, Ustanovom za obrazovanje odraslih iz Osijeka, organizirala za hrvatske branitelje i civile grada Beliša i Valpovštine.

 Teaj koji je uspješno završilo 32 polaznika odravao se u novoureenim prostorijama Udruge HVIDR-a Beliše, u Belišu Radnika 14, jedan je u nizu teajeva koji e udruga u sklopu programa obrazovanja i osposobljavanja svojih lanova i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Beliša i Valpovštine nastaviti i tijekom 2016. godine.

  Uvjerenja o poloenom teaju polaznicima e sveano biti uruena u u prostorijama Udruge HVIDR-a Beliše, u srijedu, dana 30. oujka 2016. godine u 18,00 sati.

Slika Slika Slika SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

                                

 

                                


OTVARANJE NOVOUREENIH PROSTORIJA UDRUGE HVIDR-A BELIE 23.03.2016

Slika

U utorak, 22. oujka 2016. godine u nazonosti brojnih lanova Udruge i predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Beliša i Valpovštine te predstavnika lokalne samouprave i vjerske zajednice u Belišu, Radnika 14. na svean nain otvorene su novoureene prostorije udruge HVIDR-a Beliše koje su ureene i opremljene sredstvima lokalne samouprave.

Sveanost je zapoela intoniranjem hrvatske Himne, a potom je minutom šutnje odana  poast  svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Nakon prigodnog govora predsjednika Udruge g. Pave Milekia i zahvale Gradu Belišu i gradonaelniku g. Dinku Buriu na dodjeli prostora i posvete prostorija koje je tom prigodom posvetio kapelan upe Sv. Josip Radnik Beliše fra Marin Matani prostorije Udruge HVIDR-a Beliše slubeno je otvorio gradonaelnik grada Beliša g. Dinko Buri koji je tom prigodom rekao:

„Mali smo narod koji je tijekom Domovinskog rata podnio veliku rtvu, posebno oni kojih više nema meu nama. Ponosan sam što smo dio generacije koja je imala ast oivotvoriti snove brojnih generacija Hrvata o samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Drago mi je što su s nama veeras i oni od kojih smo uili, koji su nam prenijeli ideju ljubavi prema domovini – predstavnici Udruge Hrvatski domobran iz Valpova. Stoga hrvatski branitelji grada Beliša i Valpovštine, Slavon„Mali smo narod koji je tijekom Domovinskog rata podnio veliku rtvu, posebno oni kojih više nema meu nama. Ponosan sam što smo dio generacije koja je imala ast oivotvoriti snove brojnih generacija Hrvata o samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Drago mi je što su s nama veeras i oni od kojih smo uili, koji su nam prenijeli ideju ljubavi prema domovini – predstavnici Udruge Hrvatski domobran iz Valpova. Stoga hrvatski branitelji grada Beliša i Valpovštine, Slavonije i Baranje njegujmo zajedništvo, ne samo u gradu Belišu, nego i prema našem dragom i prijateljskom Valpovu, Bizovcu, Petrijevcima, Donjem Miholjcu i Baranji. Kada je bilo najtee, bili smo svi kao jedno. Ne zaboravimo da hrvatski narod nikada nije bio tako sloan, kao prije 25 godina i nemamo pravo narušiti to jedinstvo koje je tada vladalo“.

U nastavku svog govora gradonaelnik Buri je najavio kako e se za Dan grada i Blagdan svetog Josipa Radnika i u gradu Belišu odati poast prvom hrvatskom predsjedniku imenovanjem Vijenca dr. Franje Tumana i istakao kako mu je posebno drago da emo vrlo brzo, i svakom od 19 poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu s podruja Beliša i prigradskih naselja, odati duno poštovanje. Za svakoga od njih e se u njihovom mjestu postaviti spomen obiljeje. Nakon što Gradsko vijee prihvati ve pristiglu inicijativu, prvo spomen obiljeje bit e postavljeno u prigradskom naselju Bocanjevci u znak sjeanje na poginulog hrvatskog branitelja Darka Strugaevca, a nakon toga i za ostale poginule hrvatske branitelje, kako bismo se sa svima njima ponosili jednako kao i s drugim velikanima hrvatske povijesti.

Na kraju svog govora pozvao je i ostale gradove i opine da pokušaju napraviti slino i poslao poruku kako smo ponosni što smo pripadnici hrvatskog naroda, i duboko poštujemo pripadnike svih ostalih naroda koji Hrvatsku prihvaaju kao svoju domovinu, svoju dravu, jer  je i ovo naše malo Beliše nastalo na temeljima 22 narodnosne skupine.

Govor predsjednika Udruge HVIDR-a Beliše g. Pave Milekia:

Poštovani gradonaelnie grada Beliša,

Poštovani predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata

Dame i gospodo,

Poštovani prijatelji,

Udruga HVIDR-a Beliše koja danas broji 206 lanova osnovana je na inicijativu nekolicine hrvatskih branitelja i dragovoljaca, HRVI  Domovinskog rata grada Beliša i Valpovštine, u Belišu, Amaterskom kazalištu, 09. studenoga, 2013. u cilju promicanja, razvitka i unapreenja socijalne i pravne zaštite HRVI Domovinskog rata i lanova njihovih obitelji, te promicanja, razvitka i unapreenja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu i njegovim rtvama.

Od svog osnutka do danas Udruga je u suradnji s lokalnom Zajednicom, gradom Belišem vrlo aktivna i ukljuena u provedbu nekoliko, nama vrlo vanih projekata i niz aktivnosti na podruju svog djelovanja odnosno grada Beliša, Valpovštine, OB i RH, uspješno suraujui s mnogim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i civilnim udrugama, promiui pritom i grad Beliše i Valpovštinu.

Ovdje bih posebno istakao vrlo dobru suradnju s udrugom UHDDR-a Gradskim ogrankom Beliše i g. Zlatkom Rogaem koji nam je nakon osnivanja Udruge, u nedostatku prostora, ustupio jednu od prostorija UHDDR-a. Zlatko još jednom ti u ime udruge HVIDR-a Beliše veliko hvala na pomoi koju si nam iskazao!

Ono što nam je posebno drago, je da je ove aktivnosti Udruge HVIDR-a Beliše prepoznala naša lokalna zajednica i naš prijatelj i suborac, gradonaelnik grada Beliša g. Dinko Buri, koji e danas, uoi nadolazeih Uskršnjih Blagdana, otvoriti slubene prostorije Udruge, na emu smo mu od sveg srca zahvalni, kao što smo mu zahvalni i na svemu što je za Udrugu HVIDR-a Beliše uinio do sada.

Stoga Vam gradonaelnie još jednom u ime Udruge HVIDR-a Beliše, veliko hvala na dodjeli ovih prostorija i na svemu što ste za nas do sada uinili!

I na kraju, dozvolite mi da svima Vama i vašim obiteljima, u ime Udruge HVIDR-a Beliše i svoje osobno ime estitam nadolazei kršanski blagdan Uskrs.

 Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

 


TEČAJ "SIGURNO RUKOVANJE I PRIMJENA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA" 08.02.2017

Slika

 

Tečaj „Sigurno rukovanje i primjena sredstava za zaštitu bilja“

održiva uporaba pesticida,

 

U ponedjeljak, utorak i srijedu dana 20., 21., i 22. veljače 2017. godine od 17,00 do 19,00 sati, u suradnji s Pučkim otvorenim ućilištem „Poetika“, Ustanovom za obrazovanje odraslih iz Osijeka, Udruga HVIDR-a Belišće za  hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i zainteresirane građane Valpovštine organizira tečaj sigurnog rukovanja i primjena sredstava za zaštitu bilja“ – održive uporabe pesticida.

Tečaj se održava u prostorijama Udruge HVIDR-a Belišće, u Belišću Radnička 14. – zgrada Kina Beliše.

Cijena tečaja iznosi 370,00 kuna i uplaćuje se voditelju tečaja.

Potrebna dokumentacija (preslika):

-       Domovnice

-       Rodnog lista

-       Osobne iskaznice

Ovaj tečaj je još jedan, u nizu tečajeva, koje Udruga HVIDR-a Belišće organizirati za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u 2017. godini.

 


lanovi HVIDR-e Belie na treningu streljatva 13.03.2016

Slika

U subotu, dana 12. oujka 2016. lanovi Udruge HVIDR-a Beliše poeli su s treniznima u streljaštvu uz strunu pomo sreljakog društva Stjepan Petnjari Beliše i g. Stjepana Brezoveca.

Slika Slika

Slika Slika


5. SJEDNICA PREDSJEDNITVA UDRUGE HVIDR-A BELIE 09.03.2016

Slika

Dana 09. oujka 2016. (srijeda) s poetkom u 19,00 sati u novoureenim prostorijama Udruge, u Belišu, Radnika 14. odrana je 5-a po redu sjednica Predsjedništva u 2016. godini.

U uvodnom dijelu sjednice, predsjednik Udruge HVIDR-a Beliše g. Pavo Mileki zahvalio se svim lanovima udruge koji su tijekom višetjednog ureenja novih prostorija dali svoj nemjerljiv i nesebian doprinos.

Nakon usvajanja zapisnika sa prošle sjednice odrane 23. veljae, na sjednici se razgovaralo o provedenim i planiranim aktivnostima Odbora za sportsko-rekreativne i kulturno-zabavne aktivnosti i obiljeavanju 24. Obljetnice akcije Baranja koja e se sveano obiljeiti 3. travnja.

Posebna pozornost posveena je pripremi i planu aktivnosti Udruge vezano za „Dan hrvatskih branitelja grada Beliša“, koji e se u gradu Belišu po prvi puta sveano obiljeiti dana 30. svibnja 2016. godine u spomen na konstituiranje prvog višestranakog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske dravnosti. Dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran hrvatski Sabor i dan kada je u Hrvatskoj nakon 45 godina prestala komunistika vladavina, uspostavljena demokracija i poeo proces osamostaljenja Republike Hrvatske.

U nastavku sjednice jednoglasnom Odlukom nazonih lanova predsjedništva, u poasno lanstvo Udruge primljen je g. VLADO MALTAR iz Beliša, vlasnik tiskare i knjigoveznice „Slog“ Beliše

Sjednica Predsjedništva završila je prijemom 2  nova lana.

Slijedea sjednica Predsjedništva odrat e se u srijedu, 23. oujka 2016. godine kada e gradonaelnik grada Beliša g. Dinko Buri slubeno otvoriti nove prostorije Udruge HVIDR-a Beliše 

Slika  Slika Slika Slika Slika Slika

 

 


Jo jedan portski uspjeh Udruge HVIDR-a Belie 29.02.2016

Slika

U subotu, 27. veljae 2016. godine na Turniru u beli, šahu i pikadu koji je u Domu umirovljenika organizirala Matica umirovljenika grada Beliša, natjecateljska ekipa umirovljenika Udruge HVIDR-a Beliše u sastavu Tomislav Lovri, Ivan Orsag i Branko Bobinac, osvojila je prvo mjesto u Pikadu.

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika


4. SJEDNICA PREDSJEDNITVA UDRUGE HVIDR-A BELIE 24.02.2016

Slika

Dana 24. veljae 2016. (srijeda) s poetkom u 19,00 sati u prostorijama Udruge HVIDR-a Beliše odrana je etvrta po redu sjednicu Predsjedništva u 2016. godini na kojoj je ulanjeno 3 nova lana.

Nakon izvješa Koordinatora Udruge HVIDR-a Beliše za grad Valpovo i grad Beliše te op. Bizovac, op. Petrijevce, Satnicu, Veliškovce i Gat, Predsjednik Udruge g. Pavo Mileki izvijestio je nazone o Odluci gradskog Vijea grada Beliša koje je na prijedlog Odbora za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata grada Beliša, u srijedu 23. veljae 2016. godine, jednoglasnom odlukom gradskih vijenika proglasilo dan 30. svibnja Danom hrvatskih branitelja grada Beliša.

DANA HRVATSKIH BRANITELJA GRADA BELIŠA koji e se u gradu Belišu sveano i obiljeavati svake naredne godine, poevši od ove 2016. godine, na dan 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvog višestranakog Sabora 1990. godine koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao prvi Dan hrvatske dravnosti, dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran hrvatski Sabor i dan kada je u Hrvatskoj nakon 45 godina prestala komunistika vladavina, uspostavljena demokracija i poeo proces osamostaljenja Republike Hrvatske.

Na simbolikoj razini 30. svibnja 1990. inauguriran je kao „roenje nove Hrvatske“ tijekom sveanosti na današnjem Trgu bana Jelaia kada je netom izabrani predsjednik RH dr. Franjo Tuman poloio kruh, pero i zlatni dukat, kao simbole blagostanja, znanja i bogatstva, u zipku koju su blagoslovili kardinal Franjo Kuhari i glavni imam Ševko Omerbaši.

Uz preporuku „da taj datum ostane u tradiciji kao svehrvatski dan proslave hrvatske dravnosti“ i kao „dan duhovna izmirenja svih koji su se i pod razliitim zastavama i idejama borili za slobodu i suverenost hrvatskog naroda.

Na alost, 2000. i 2001. godine došlo je do strahovite promjene kada je umjesto 30. svibnja kao Dana dravnosti, koji je bio jednodušno prihvaen kod hrvatskih graana, odlukom tadašnje vladajua koalicije u sastavu SDP, HSLS, HSS, HNS i IDS došlo do promjene obiljeavanja Dana dravnosti, koji je postao spomendan Hrvatskog Sabora, a Dan Dravnosti je prebaen na 25. lipnja.

U nastavku sjednice razgovaralo se o provedenim i planiranim aktivnostima, te ureenju novih prostorija Udruge i obiljeavanju  Dana HVIDR-e Republike Hrvatske koji Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata tradicionalno obiljeavaju dana 25. veljae.

Sjednica Predsjedništva završila je podjelom 3 lanske iskaznice novim lanovima Udruge HVIDR-a Beliše.

 Slijedea sjednica Predsjedništva odrat e se u srijedu  09. oujka 2016. godine, u novo ureenim prostorijama Udruge u Beliše, na adresi Radnika 14.

 

 

 

 


SJEDNICA PREDSJEDNITVA UDRUGE HVIDR-a BELIE 10.02.2016

Slika

  Nakon izvješa Koordinatora Udruge za grad Valpovo i grad Beliše te op. Bizovac, op. Petrijevce, Ladimirevce, Satnicu, Veliškovce i Gat Predsjednik Udruge HVIDR-a Beliše g. Pavo Mileki izvijestio je nazone o programu obiljeavanja Dana HVIDR-e Republike Hrvatske, 25. veljae 2016. godine i obiljeavanju Dana hrvatskih branitelja grada Beliša koji e se po prvi puta sveano obiljeiti u Belišu dana 30. svibnja 2016. u spomen na konstituiranje prvog višestranakog Sabora 1990. godine i dan koji je hrvatski narod u domovini i u svijetu prihvatio kao Dan hrvatske dravnosti, dan kada se prvi puta u sveukupnoj hrvatskoj povijesti konstituirao jedan demokratski izabran Hrvatski sabor

  Jednoglasnom odlukom Predsjedništva Udruge usvojen je prijedlog g. Milekia o osnivanju Odbora za sportsko-rekreacijske i kulturno-zabavne aktivnosti, koji e voditi g. Branko Bobinac i g. Ivan Orsag.

   Pod tokom razno, dr. med.  Zdenko Salaji iz Beliša imenovan je poasnim lanom Udruge HVIDR-a Beliše.

    Sjednica Predsjedništva završila je podjelom 2 lanske iskaznice novim lanovima Udruge HVIDR-a Beliše.

Slijedea sjednica Predsjedništva odrat e se u Gatu, u srijedu, 24. veljae 2016. godine.

 


LISTA REDA PRVENSTVA STAMBENOG ZBRINJAVANJA ZA 2016. GODINU 09.02.2016

Slika

O B A V I J E S T

LISTA REDA PRVENSTVA STAMBENOG ZBRINJAVANJA ZA 2016. GODINU MINISTARSTVA BRANITELJA IZVJEŠENA JE

NA II KATU

ISPRED SOBE UREDA DRAVNE UPRAVE, SLUBE ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

V A L P O V O

NA OGLASNOJ PLOI 

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU

PRIGOVOR NA LISTU PRVENSTVA ZA 2016.GODINU

UPUUJE SE POŠTOM NA ADRESU: 

MINISTARSTVO BRANITELJA

UPRAVA ZA STAMBENE POSLOVE

SAVSKA CESTA 66

10 000 ZAGREB 

ROK ZA PRIGOVOR JE 15 DANA OD OBJAVLJIVANJA ISTE, A OBJAVLJENA JE 08.02.2016. GODINE.

 

 

 

 


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"