UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA
DOMOVINSKOG RATA - BELIŠĆE

Ranička 14, Belišće - OIB: 09637920046 - IBAN: HR 89 2340 0091 1106 2020 6
Tel: 099 6909 114 - E-mail: hvidra.belisce@gmail.com


Početna O nama Dokumenti Linkovi Galerija Kontakt Pristupnica
Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata
PIOPĆENJE ZA JAVNOST

HVIDR-a RH
Galovićeva 10
10 000 Zagreb

U svezi medicinske dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
Nastavno na recentne informacije koje se pojavljuju u javnosti kako hrvatski branitelji od svojih liječnika primarne zdravstvene zaštite traže preslike osobnih zdravstvenih kartona ovjerene pečatom i potpisom na svakoj stranci te kompletnu medicinsku dokumentaciju po vrstama bolesti kronološki od početka liječenja, preslikanu identično kao original, na temelju uputa koje su dobili u uredima za branitelje, obavještavamo hrvatske branitelje, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost o sljedećem:

Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji stupio je na snagu 14. prosinca 2017. godine, a njegova puna implementaciju iziskuje donošenje određenog broja pravilnika i uputa na čemu Ministarstvo hrvatskih branitelja intenzivno radi. Dio pravilnika već je u provedbi, a dio je u postupku donošenja. Između ostalih, u postupku donošenja je i Pravilnik o načinu provedbe stručne procjene u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi prije nalaza i mišljenja tijela vještačenja o uzroku i postotku oštećenja organizma radi ostvarivanja statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida po osnovi bolesti, pogoršanja bolesti odnosno pojave bolesti kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, za koji je s današnjim danom, 15. veljače 2018. godine, otvoreno javno savjetovanje.

Spomenutim Pravilnikom određena je medicinska dokumentacija koja je potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti. Između ostalog, navedeno je da izabrani doktor obiteljske (opće) medicine izdaje električni ispis osobnog zdravstvenog kartona za provedbe stručne procjene u svrhu ostvarivanja statusa HRVI-ja po osnovi bolesti.

Nositelj izrade navedenog Pravilnika je ministar nadležan za zdravstvo, uz suglasnost ministra hrvatskih branitelja i ministra nadležnog za rad i mirovinski sustav.

Napominjemo kako su pogrešna tumačenja da medicinska dokumentacija potrebna za utvrđivanje statusa HRVI-ja po osnovi bolesti mora biti dostavljena ovjerena i preslikana te pozivamo hrvatske branitelje na strpljenje do skorog donošenja samog Pravilnika, kojim će biti precizno i jasno propisani svi dokazi potrebni za ostvarivanje prava po Zakonu.

IZVJEŠĆE O NAJZNAČAJNIJIM AKTIVNOSTIMA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA I PLAN BUDUĆIH AKTIVNOSTI

Slika

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je izvješće o aktivnostima i planu budućih aktivnosti, s posebnim osvrtom na provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Kompletan dokument možete preuzeti NA LINKU:

O B A V I J E S T

Udruga HVIDR-a Belišće u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata u suradnji i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske dana 25. studenoga 2017. organizira jednodnevnim izlet djece i mladih u grad heroj Vukovar. Tim povodom Udruga je izdala prigodni bilten, koji možete pogledati, preuzeti NA LINKU:

RAD PODRUČNIH JEDNICA

RAD PODRUČNIH JEDNICA MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA

Dokument u PDF formatu:


21. SNIDOR - HVIDR-A BELIE - 3. MJESTO U STOLNOM TENISU 06.10.2015

Slika

Predstavnici Udruge HVIDR-a Beliše sudjelovali su na 21. svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR-u), odranim u Zagrebu 3 i 4. listopada 2015. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarovi.

Po prvi puta, u sastavu Zajednice Udruga HVIDR-e Osjeko-baranjske upanije, u vrlo jakoj konkurenciji, lanovi HVIDR-e Beliše u sastavu: Tomislav utuk i Zlatko Jankovi osvojili su 3. mjesto u stolnom tenisu.

Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (SŠNIDOR) u organizaciji Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a), sveano je u subotu otvoreno na središnjem zagrebakom Trgu bana Jelaia.

Na natjecanju 21. SŠNIDOR-a sudjelovale su ekipe iz svih hrvatskih upanija, a natjecala se i ekipa ratnih vojnih invalida HVO-a i ekipa slijepih. Tijekom dva dana oko tisuu natjecatelja bilo je podijeljeno u 22 ekipe koje su snagu i športske vještine odmjerili u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija.

Prvo mjesto trofej obranila je HVIDR-a Grada Zagreba koja je do zlata došla osvojivši 210 bodova. Drugo mjesto osvojila je HVIDR-a Karlovake upanije s 171 bodom, a tree HVIDRA-a HVO-a Herceg Bosne sa 162 .

Svrha organiziranja ovog tradicionalnog natjecanja je psihološko i socijalno osnaivanje te podizanje kvalitete ivljenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, briga o promicanju njihovih športskih i rekreativnih aktivnosti radi unapreenja ope zdravstvene sposobnosti te provoenja psihike i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg ukljuivanja u društveni ivot nakon stradavanja u Domovinskom ratu.

 

 

Slika Slika

Slika  Slika

Slika

 

 

 

...

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika


powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"